Africanisme

Turismul sexual

on
July 17, 2018

Deși m-am mai încurcat și eu în mrejele localnicelor, îmi era foarte greu să suport combinația de moș european și adolescentă africană. De câte ori am călătorit prin Asia vedeam la tot pasul compromisul la care au ajuns unele societăți precum cea thailandeză sau cambodgiană pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști, legalizând prostituția sau fiind perimisivi, acceptând astfel exploatarea sexuală a fetelor sărace. Mă consider o persoană cu mintea deschisă și cu orientări liberale dar turismul sexual mi se pare o boală gravă a lumii. Ca să realizăm inechitatea și imoralitatea trebuie doar să privim poza în oglindă. Cum ar fi ca englezii sau australienii, acasă la ei, să fie martorii unor cupluri de asiatici mici, bătrâni, slabi, alcoolici și libidinoși însoțiți de niște fetișcane înalte, frumoase, blonde, care au părăsit de mult ideea educației pentru promisiunea unui câștig rapid și ușor. Sau hai să schimbăm asiaticii cu niște negri pensionari, cum ar fi ca jumătate din fetele lor spălăcite să fie violate de niște mădulare mari negre și zbârcite? Toți minerii, gunoierii, șomerii, fermierii, din țările așa zis civilizate, care sunt nulitați la ei acasă și care câștigă pe luna de 2 ori venitul mediu pe an al unei tinere din lumea a 3-a, își iau un bilet de avion și călătoresc în America Latină, în Africa sau în Asia să își satisfacă fanteziile bolnave. La noi la resort se întâmpla să avem ambele combinații, ori ea o grasă bătrână și maasai, ori moș pervers și o păpușică de maxim 20 ani. De câte ori vedeam așa ceva mi se încleșta maxilarul, sângele îmi urca spre vârful capului, începeam să am furnicături puternice pe toată fața, mi se înmuiau genunchii și simțeam nevoia să îmi bag capul într-o cadă de gheață ca să mă calmez. Cele mai multe cupluri veneau cu rezervare de pe Booking sau de pe Airbnb și nu mai aveam cum să le refuz, pentru că până la urmă motivația mea e una de moralitate și nicidecum una legală, așa că trebuia să trăiesc în fiecare zi cu sentimente de compasiune și furie. Dar o dată am avut ocazia perfectă să mă răzbun pe toate situațiile în care am fost neputincios. Acest client făcuse o rezervare telefonică pentru 3 zile în urmă cu ceva timp. Avea vreo 60 de ani, era slab, bine îmbrăcat și cu o atitudine de domn. A intrat în restaurant unde de obicei era și recepția și unde făceam toate treburile administrative, mi-a zâmbit, m-a salutat cu stimă și mi-a zis că are o rezervare. L-am întrebat numele rezervării și am început să îl caut în sistem. Îl găsisem și l-am întrebat:

– Un bungalow dublu pentru 3 nopți, nu?

– Da, dar voiam să vă întreb dacă aveți disponibilitate după, pentru că mi-aș dori să extind. Mă întreabă el imediat după cu o voce calmă și elegantă.

Chiar în acel moment a intrat în restaurant și partenera sa, o tânără plăpândă la vreo 18 ani. Purta o pereche de colanți negri, mulați, care îi scoteau în evidență picioarele lungi, ascuțite și puțin separate, muntele lui venus brăzdat pe mijloc de o rază de lumină, soldurile mlădioase, talie de clepsidră, în partea de sus avea un top care pica ca o cortină doar puțin peste sâni, gâtul era lung și suplu, o meșă neagră împletită și prinsă în coadă îi împodobea capul, iar fața părea atât de calmă și inocentă. Am simțit-o ca fiind timidă, tristă și reținută, ca un prizonier ținut captiv cu o taină rușinoasă, din care nu vedea nici o cale de scăpare. Deși era foarte frumoasă nu putea trezi nimic sexual în mine, doar repulsie față de el. Prin gând îmi trece fugitiv: “- Oare cât mai costă un sclav sexual din Africa în ziua de azi?” Tânăra era însoțită de Khamiss care îi cărase geamantanul și cu care a schimbat câteva cuvinte în swahili, dându-mi seama că era de prin părțile astea alea Africii, cel mai departe probabil din Kenya.

În câteva secunde am scanat acel copil perfect și, deși știam că sunt murdar pe mâini de această nedreptate, nu voiam să mai fiu părtaș la ea. Neputând să mai privesc acest spectacol monstruos, i-am răspuns clientului:

– Îmi pare rău, din păcate am făcut overbooking și nu am nici o cameră disponibilă pentru următoarele zile. Clientul s-a uitat la mine preț de câteva secunde de parcă înțelesese mesajul.

– Domnule, tocmai mi-ați spus că ați găsit rezervarea! Îmi spuse el încercând să afle motivația din spatele schimbării atitudinii mele.

–  Da, am găsit-o dar nu v-am și confirmat că avem camera sau nu! I-am spus eu pe un ton puțin arogant.

Intrându-mi în joc continua iritat:

– Chiar îmi pare rău dar eu am făcut această rezervare în urmă cu câteva săptămâni când aveați disponibilitate, deci trebuie să îi dați afară pe cei care au făcut ulterior mie.

– Îmi pare rău, rezervarea dumneavoastră e făcută telefonic, și prioritate au cei veniți de pe platformele de rezervare online, care deja au plătit și pe care sunt obligat să îi onorez. Tot ce pot face e să vă ajut să găsiți în zonă un alt hotel în aceeași gamă de confort și preț și să vă asigur gratis din partea hotelului nostru transport până acolo.

– Chiar nu puteți să mă dați afară așa, o să mă asigur că o să aveți de suferit dacă nu găsiți o soluție să îmi dați camera pe care am rezervat-o.

– Îmi pare rău pentru situație, dar orice continuare a discuției nu face decât să irosească timp prețios din vacanța dumitale și să mă rețină pe mine de la alte probleme de rezolvat.

Clientul observând că mă țin neclintit ca un stâlp în fața insistențelor sale, cade de acord să îi caut cazare în altă parte. Îi arăt o variantă posibilă, o acceptă, le aranjez o mașină și îi trimit la noul lor hotel. El nu mă saluta și nici nu se uita la mine când se urcă în mașină, dar ea se uită fugitiv în ochii mei cu aceeași privire deprimantă. Aș fi vrut să fac mai multe pentru această fată dar mă simțeam legat de mâini și de picioare. Decizia de a nu-i lăsa să stea la mine nu rezolvase cu nimic situația și nu contribuise cu nimic la micșorarea abuzurilor de acest fel. Încă o dată consideram că toți purtăm vina acestei tinere prostituate. Nu era nici vina lui pentru că se înjosește să profite de pe urma unui statut material ușor superior cu care a avut șansa să se nască, nu era nici vina ei că era copilă iar din lipsa accesului la informație nu știa că există și altă cale. Ignoranța, vanitatea, egoismul, lăcomia, indiferența noastră, toate contribuie la perpetuarea acestui tip de comportament.

TAGS

July 18, 2018

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar