Salutare din Zanzibar

După 5 ani de hoinărit prin toată lumea, în Aprilie 2017 m-am întors în Zanzibar unde acceptasem provocarea de a administra un mic resort. Imediat ce am pășit iar pe edenica plajă din Matemwe, senzația pe care am avut-o a fost cea de întoarcere acasă. Casa tradițională și simplă, palmierii strâmbi care au crescut luptând cu vântul, nisip din piuă, fluxurile și refluxurile, liniștea, albul, verdele și tot spectrul de albastru, toate te fac să te îndrăgostești iremediabil. Dacă ai curajul să-ți deschizi sufletul, acest loc te zdrobește, te fărâmițează până la stadiul de atom și te dizolvă în el. Nu există un loc mai special, cu o încărcătură mai bogată în sentimente și trăiri. Toată colecția mea de senzații legate de mare, plajă și natură era reprezentată de acest spațiu ignorat de om și timp.

După ce contractul de un an s-a terminat eram deja dependent de gustul, căldura, mirosul, atingerile, muzica, vibrațiile și lumina Zanzibarului. Dintre toate locurile exotice pe care le-am văzut am decis să mă opresc aici. Nu e nici cea mai frumoasă insulă din lume, nici cea mai civilizată, nici cea mai diversă și bogată, dar energia de aici și emoțiile pe care le trăiești sunt unice. Acest blog a luat naștere din dorința de a împărtăși tot ce am învățat trăind aici. O viață sălbatică și exotică, simplă și absurdă, pe o insulă care apropie omul de natură sa animalică și esențială. Zanzibar te ajută să îți găsești originile și să îți înfrunți demonii. Zanzibar trebuie experimentat să îi înțelegi magnetismul.

 

CIPRIAN IFTIME
Zanzibar, TZ

Bună, eu sunt Ciprian și am părăsit viața confortabilă de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Blogul meu nu este numai despre această insulă minunată, ajută de asemenea la reprimare materială, devoalare personală, răzvrătire socială, părăsire de sine și alte chestiuni spirituale. Eu sunt omul care îți spune toate lucrurile neplăcute pe care nu ești pregătit nici să le asculți, și nici să le accepți. Dar nu contează că nu am dreptate, unghiurile noastre de vedere sunt adiacente și doar împreună devenim o unitate.

Thumb Up
Urmaresc
Zboruri Zanzibar