Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
Africanisme

Africa nu e pentru oricine

on
January 10, 2024

Africa, spre deosebire de alte destinații exotice, pe multă lume duce cu mintea la boli, la sărăcie, la mizerie, sau la conflicte. Ei bine Africa e un continent destul de mare iar partea de sud-est unde suntem noi e destul de stabilă din toate punctele de vedere. Cu toate astea, oamenii încă îmi trimit printscreen-uri cu avertizările MAE, cu prognoza meteo sau îmi pun tot felul de întrebări care dezvăluie tot felul de frici patologice. 

Zanzibar nu e pentru ipohondri

Ești obsedat de propria ta sănătate? Discuți des cu familia sau prietenii despre boli pe care le suspectezi la tine? Citești despre o boală și o asociezi imediat cu simptome pe care le ai? Ei bine, ești ipohondru! În Zanzibar ca în orice destinație exotică poate să te piște un țânțar, poți face o alergie la fructe de mare sau la diferite toxine, poți să faci insolație și poți face diaree. Dacă nu ești pregătit pentru o asemenea tortură fizică, stai acasă!

Zanzibar nu e pentru Xenofobi

Dacă ți-a fost mereu frică de necunoscut, dacă mereu i-ai considerat proști sau împuțiți pe negri, dacă nu te simți bine în compania unor oameni pe care nu îi cunoști, astea te fac puțin xenofob, dacă nu, chiar rasist. În Zanzibar oamenii sunt negri, aprig bătuți de soare în cap, miros, sunt foarte lenți și 95% musulmani. Dacă nu ești pregătit să suporți un astfel de șoc cultural, Zanzibar nu este pentru tine!

Zanzibar nu este pentru Prinți și Prințese!

Hashtag urile tale preferate pe Instagram sunt #mydubai #fashion #cigar sau #gucci? Astea te fac o pițipoancă sau un snob! Zanzibar nu e pentru persoane care se consideră superioare altor oameni și nici pentru cei care au un respect exagerat pentru poziția socială sau pentru bogăție! În Zanzibar oamenii sunt simpli, singurele lor avuții sunt zâmbetul și căldura. Nu te poți lua la întrecere cu un om care are totul și nu are nimic de pierdut!

Zanzibar nu este pentru personele cărora le e frică de șopârle sau insecte!

Suntem în mijlocul celei de-a 6-a extincții în masă! Am făcut dispărute mii de specii de plante și animale. Nu-mi cere să-ți scot șopârla din cameră pentru că asta presupune să o omor! Zanzibar este o insulă exotică și da mai sunt gecko, crabi, gândacei și greierași care îți pot intra în cameră! Dacă nu ești pregătită pentru o astfel de experiență traumatizantă, Zanzibar nu este pentru tine! 

Zanzibar nu e pentru cei ce vor să se regăsească!

Dacă ești singur de mai mulți ani și nu îți dai seama unde e problema, dacă ai divorțat recent și ești rătăcit, sau dacă nu te simți înțeles, poate ar trebui să te gândești puțin înainte să alegi Zanzibar ca loc unde să îți lingi rănile. Nimeni nu e responsabil pentru eșecul tău de orice natură și nimeni nu trebuie să te suporte dacă ești într-o pasă proastă a vieții tale! Dimpotrivă, Zanzibar va săpa mai mult în anumite stări pe care vrei să le pansezi cu o aventură de o vacanță. S-a întâmplat de multe ori să te întorci acasă și nesatifăcută și cu toți banii cheltuiți!  

Zanzibar nu e pentru persoanele care vor să știe cât costă o masă

Persoanele care vor să știe exact cât vor cheltui în vacanță, în general își planifică în avans toată viața. Orice călătorie în Zanzibar este despre a te lăsa surprins, este despre a veni fără așteptări, de a fi offline, de a te deconecta de la viața plină de stres și pe fugă de acasă. Dacă ai venit cu all inclusive în Zanzibar și îți este frică să pleci în vreo excursie ca să nu pierzi o masă pe care deja ai plătit-o în pachet, te rog fă-ți un favor și alege Turcia, Egipt sau Spania unde poți găsi un raport mult mai bun preț calitate la resorturi și nu trebuie să pierzi 48 de ore din viață în zbor! 

Zanzibar nu este pentru persoanele care suferă de ombrofobie

Urmărești în fiecare zi vremea din Zanzibar și îți este frica că o să plouă când o să vii și vrei să îmi trimiți un printscreen ca să îți exprimi îngrijorarea? Ei bine când ție îți este frică, noi și localnicii ne-am bucura dacă ne-ar răcori puțin câțiva stropi de ploaie. Zanzibar este o insulă tropicală, are o pădure tropicală care inspiră dioxid de carbon și expiră aburi care se condensează și care mai apoi pică iar din cer sub formă de ploaie. Dacă îți este frica de ploaie fă-ți un serviciu și încearcă să eviți destinațiile de vacanță cu pădure tropicală precum Costa Rica, Thailanda, Bali, Peru, Brazilia și așa mai departe!

Una peste alta, Zanzibar este pentru toți. Terapia Zanzibar a demonstat în repetate rânduri ca funcționează și în cele mai dificile afecțiuni patologice. Dacă conștientizezi că oricare dintre cazurile menționate mai sus e doar un sediment socio-cultural, o condiționare mentală sau o prejudecată cognitivă atunci Zanzibar ar putea fi o alegere înțeleaptă și un pas către vindecare!

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
  1. Reply

    Madalina

    February 24, 2020

    F tare articolul tau cu Africa nu e pt oricine.

LEAVE A COMMENT