Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
Psihedelice

Iboga, cel mai bine păstrat secret al Africii

on
January 13, 2024

Toate religiile lumii prezintă cauzele mizeriei și suferinței umane și oferă învățături, formule, soluții care să aducă iluminarea și fericirea veșnică. Poți să te eliberezi din samsara prin moksha, să te curați de păcatul strămoșesc prin botez sau să atragi o karma buna urmând Tao dar în Africa adevărul provine simplu din rădăcina unei plante. Adevărata transformare este să poți vedea de fapt cine ești. Și te poți cunoaște cu adevărat după ani de zile de terapie și meditație sau după doua ore sub influența Iboga.

În adâncul pădurilor tropicale africane se găsește un arbust peren psihoactiv cu proprietăți disociative care este folosit de milenii de către șamani pentru introspecție psihologică și explorare spirituală. Iboga tradus înseamnă „a îngriji” sau „a vindeca”. A fost folosit de secole de către comunitățile tradiționale din Africa de Vest în ceremonii de inițiere în adevăr sau vindecare.

Iboga este un puternic enteogen (adică plin de Dumnezeu) care provine din familia Apocynaceae, cum ar fi Tabernanthe Iboga, Voacanga Africana și Tabernaemontana Undulata. Practicile șamanice „Bwiti” folosesc aceste ierburi pentru a ajuta la vindecarea unor afecțiuni fizice, emoționale și psiho-spirituale. Spiritul acestui medicament este cunoscut din punct de vedere medical ca fiind eficient în tratarea dependențelor de opioide. Occidentalii sunt din ce în ce mai atrași să lucreze cu aceste modalități naturale de vindecare pe măsură ce rutele convenționale se înfundă rapid. Cererea de facilitatori de iboga, retreaturi de vindecare și centre de detoxifiere înfloresc pentru a lupta împotrivă dependențelor care afectează cultura occidentală.

Acest medicament special este foarte diferit fiind mult mai puternic decât orice altă plantă vizionară cum ar fi ciupercile psilocybin, peyote sau ayahuasca. Este unul dintre cele mai vechi medicamente utilizate de pe planetă și în același timp printre cele mai puțin cunoscute. Spiritul plantei necesită o pregătire serioasa înainte de îmbarcarea în călătorie pentru o experiență psihedelică sigură și puternică. Fără pregătiri adecvate, iboga poate provoca decese, deci luarea de măsuri în conformitate cu ultimele protocoale medicale este primordială pentru vindecarea și trezirea șamanică profundă.

Majoritatea oamenilor au auzit de Ayahuasca sau chiar de San Pedro, dar Iboga este puțin mai evazivă pentru mulți. În lumea occidentală, ibogaina se folosește în general pentru tratarea dependențelor, în principal pentru opiacee, amfetamine, alcool și chiar tutun. În Africa, băștinașii se referă la Iboga ca la un maestru vindecător și a fost folosită mult timp ca medicament și ca mijloc de iluminare spirituală. Iboga este nu numai eficient în tratarea dependențelor, ci și un puternic aliat în anularea obiceiurilor și comportamentelor distructive. Câți oameni, inclusiv tu însuți, sunt dependenți de o anumită emoție, cum ar fi frica, anxietate, depresie sau de diferite substanțe nocive, alimente, porno, propriile emoții negative și gânduri. Ai putea fi dependent de reluarea tiparelor din viața ta ce duc la repetarea relațiile toxice. Sau incapabilitatea de a duce sarcini la bun sfârșit datorită poveștii pe care ți-o spui tot timpul: „de ce te deranjezi, oricum nu vei reuși niciodată”, “Vei eșua pentru că nu te-ai născut cu aceleași șanse precum ceilalți!” Majoritatea dintre noi suntem dependenți de tipare și începe din ADN-ul nostru, din epigenetica noastră. Experiențele anterioare despre care poate nici nu suntem conștienți, provin din descendența ancestrală, transmise prin ADN-ul nostru. Potrivit experților din domeniul epigeneticii comportamentale, experiențele traumatice din propriul nostru trecut sau din trecutul strămoșilor noștri lasă cicatrici moleculare care aderă la ADN-ul nostru. Experintele noastre și ale strămoșilor noștri nu dispar niciodată cu adevărat, chiar dacă au fost uitate. Ce se întâmplă dacă predispoziția bunicii tale pentru depresie a fost cauzată de neglijarea pe care a suferit-o ca nou-născut? Ce se întâmplă dacă acesta ar face parte din propriul tău reziduu molecular? Ce se întâmplă dacă acest lucru ar putea fi schimbat?

A te aventura într-o călătorie Iboga este o experiență personală și terapeutică și va tinde să te confrunte cu trecutul tău și cu elementele umbrei tale. Pentru mulți iboga ia forma unui profesor, este direct dar nu poruncitor, este puternic dar și blând, are o atingere moale în timp ce este dureros de sincer și la obiect.

În timp ce se află sub influența iboga, utilizatorul se vede într-o stare detașată. Ești capabil să iți vezi viețile anterioare fără intensitatea emoțională deplină și atașamentul pe care astfel de experiențe îl pot deține. Acest lucru permite procesarea lucrurilor fără a fi copleșiți emoțional. Iboga oferă o defragmentare completă a creierului. Mulți oameni văd iboga ca o modalitate profundă de a apăsa butonul de resetare a vieții și de a oferi o bază nouă și solidă pentru o schimbarea sănătoasă și de durată. După ce ați luat iboga, este mai ușor să schimbați direcția și să câștigați noi perspective de vindecare asupra vieții.

Această tradiție de inițiere Bwiti ne ajută să ne cunoaștem pe noi înșine la un nivel foarte profund. Ajută la vindecarea a tot ceea ce nu funcționează în viața noastră și ne oferă posibilitatea de a o schimba. În timpul inițierii oamenii se pot reconecta cu sinele lor superior. Ei se pot reconecta cu strămoșîi și pot atinge scopul și divinitatea propriului suflet. Acest lucru îi ajută pe acei oameni care se simt „blocați” și într-un loc de stagnare. Oferă oamenilor această inspirație pentru a vă înțelege adevăratele daruri și scopuri.

Cum diferă experiența Iboga

Iboga îi duce pe mulți cu mintea la o medicament aspru, sever care îți oferă realitatea dură a vieții și care iți indică drumul greșit pe care l-ai luat. Unii îl descriu ca înfricoșător și neplăcut. De cele mai multe ori, atunci când oamenii cercetează Iboga sau Ibogaina pe internet, vor găsi câteva povești de groază despre modul în care oamenii au murit și este un medicament vegetal periculos. Potrivit unui studiu prezentat de Dr. Kenneth Alper, care examinează cazurile între 1992-2008, s-a constatat că decesele au fost cauzate de factori suplimentari: afecțiuni medicale sau psihiatrice contraindicate, doză necorespunzătoare, facilitatori neexperimentați, autoadministrare sau medicament alterat.

Beneficiile Iboga

 • Conștientizare amplificată a tiparelor inconștiente și subconștiente.
 • Iboga oferă o perspectivă mult mai profundă asupra structurilor gândirii și utilizării obișnuite a minții.
 • Deblocarea modelelor auto-sabotoare din ADN moștenite prin epigenetică.
 • Creșteri masive ale capacitatii creierului și ale sistemului nervos central
 • Resetarea căilor de recompensă din creier.
 • Bucurie și extaz pe măsură ce iboga se transformă în noribogaină.
 • Voință sporită – nu dintr-un loc cu forța, ci dintr-un loc de înțelegere a barierelor în calea îndeplinirii grațioase a cerințelor vieții.
 • Vindecarea traumelor

Învățăturile

Spre deosebire de alte plante medicinale, Iboga oferă o abordare directă și sinceră. Iți arată ce ai făcut greșit, te face să ajungi în control și îți oferă modalități de reparare a erorilor. Acesta este cel mai mare beneficiu cu Iboga, învățăturile pot fi extrem de eficiente, dar și destul de dificile pentru cei care nu sunt gata să se predea. Cu această plantă nu puteți alege, trebuie să acceptați lecțiile învățate sau vă face călătoria ta mult mai dificilă.

Înțelegerea bolii și vindecării

Cultura Bwiti a înțeles vindecarea holistică ca fiind incluzivă pentru bunăstarea fizică, emoțională și spirituală și a folosit Iboga ca un rit de trecere pentru a aduce acest instrument de vindecare în comunitatea lor. Se spune că societatea occidentală și-a pierdut modalitățile de a stabili un rit holistic de trecere și este motivul pentru care suntem afectați de o epidemie de boli psihologice care se scurge în toate venele umanității noastre. Acest medicament a fost folosit pentru a oferi o cale de a înfrunta întunericul cu îndrumarea strămoșilor.

Înțelegerea suferinței și fricii

Se spune că suferința apare într-o ceremonie Iboga atunci când cineva alege să lupte împotriva medicamentului. Eul creează calea suferinței și este o reflectare directă a modului în care te prezinți în viață. Cultura Bwiti spune că atunci când experimentezi suferință, experimentezi modul în care ego-ul tău proiectează suferința viitoare în timp ce rezistă momentului prezent. Ceea ce reziști, persistă. Iboga te învață despre moarte și renaștere, despre cum să navighezi în adâncul psihicului tău pentru a dezvălui credințe limitative și pentru a vindeca traume care au adus suferință în viața ta. Unii spun că pe cât de puternic este iboga, trebuie să fie înfricoșător. Acest lucru se întâmplă doar dacă mintea ta vrea să-i permită să fie înfricoșător. Iboga este un profesor care îți permite să fii cu tine îndeajuns de mult pentru a trezi divinitatea ce mocneste in interior. Iboga este un medicament puternic pe bază de plante care are beneficii extraordinare, cu toate acestea, este doar pentru persoana cu adevărat pregătită să experimenteze creșterea și schimbarea, să se cunoască pe sine pe un plan spiritual mai profund, să afle răspunsuri la întrebări fără răspuns, pentru persoane care se simt blocate și stagnate, interesate într-o transformare pozitivă, dacă ești interesat să pătrunzi în esența ta divină. Analizăm și intervievăm cu atenție fiecare nouă persoană potențială care dorește să fie inițiată. Nu toată lumea este calificată pentru această experiență.

Iboga nu este un miracol, miracolul rezidă în noi. Este un proces de auto-vindecare, deoarece răspunsurile sunt toate în noi. Uneori alegem să ignorăm cunoștințele noastre intuitive, deoarece ego-ul și creierul nostru conștient controlează aceste gânduri. Iboga ne ajută să ne amplificăm cunoștințele intuitive, astfel încât să putem deveni mai decisivi, mai clari, mai în contact cu adevăratul nostru sine. În suferință, există un mister care face posibilă schimbarea.

În timp ce mulți se străduiesc să transforme Zanzibarul în noul Ibiza sau Tulum și să se focuseze pe profit prin distragerea oamenilor de la adevăr, există și alte eforturi concentrate în direcția de a ajuta oamenii să sape adânc în interiorul lor, să își înțeleagă natura reală și să găsească armonie. La Ananda Retreats, oamenii cu minți asemănătoare se reunesc și învață prin muncă. Această lucrare vă învață (la niveluri foarte profunde) o mai bună înțelegere a dvs. și a rolului dvs. în lume. Acest tip de lucru cu plantele sacre poate vindeca rapid tristețea, furia, trauma, rușinea, anxietatea, gelozia, dependența și chiar boala. Vă invitam la inceput de Aprilie 2022 in Zanzibar să faceți lumină printr-o călătorie în întuneric. Mai multe detalii accesând linkul: Retreat Iboga 7 zile in Zanzibar

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Reply

  Sandra O'Connor

  April 21, 2022

  Experiența mea în retreat a facilitat o schimbare profundă atât pe plan personal cât și profesional, deoarece acest proces dă oportunitatea de a ne deconecta pentru o perioadă de automatisme. A ne opri reactivitatea este o oportunitate extraordinară. Pentru mine a însemnat că am șansa de a reclădi moduri de reacție, maniere de răspuns emoțional și comportamental, mi-a dat acest spațiu de gândire și de analiză care să mă ajute să găsesc noi maniere de răspuns pentru stimuli care până acum îmi declanșau răspunsuri automate.

  Experiența în sine a fost o sesiune terapeutică cu mine însumi, în care am învățat să accept faptul că cel mai mărunt și mai nesemnificativ gând poate deschide o lume interioară extrem de complexă, din care voi putea extrage toate datele necesare pentru a înțelege și a recadra situații din viață în care analiza care ar fi adus soluții constructive se blocase într-un anumit punct. Este cel mai profundă și mai intimă discuție cu tine și o șansă de a ieși dintr-un blind spot existențial.

  Acest spațiu de distanță față de automatism, dau spațiu amplu pentru a ne forma alte maniere de răspuns, pentru a găsi alte moduri de a aborda ceea ce ne condiționa sau ne bloca.

  Pentru mine a fost o experiență extraordinară, un spațiu în care am avut oportunitatea de a sta cu mine în cea mai ocrotitoare și mai profundă experiență, pentru a mă înțelege, a mă elibera și a mă rupe de orice automatism sau precondiționare.

LEAVE A COMMENT