Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
De Duh

Yin și Yang African

on
April 22, 2020

Nu cred în coincidențe!

Totul se întâmplă cu un motiv!

Există un plan divin în spatele oricărei întâmplări! 

Mi se întâmplă numai mie!

De câte ori nu am rostit și auzit aceleași expresii!?

Propun câteva exerciții de imaginație:

“Femeile inteligente se căsătoresc în general cu bărbați cu o inteligență medie mai scăzută.”

Întrebați orice prieten ce părere are despre această afirmație. Explicația imediată ar putea fi că femeile inteligente doresc să evite competiția cu bărbați la fel de inteligenți, că vor să fie în control sau că nu vor să-și deprecieze rațiunea în fața afecțiunii. Cu siguranță motivele pentru care femeile inteligente se căsătoresc cu bărbați mai puțin inteligenți sunt foarte variate în mintea scormonitoare.

“Covid este un virus foarte complex și contagios care a apărut într-o perioadă în care puteri precum SUA, Rusia și China erau în competiție pentru supremația economică.”

Apariția virusului Covid-19 a declanșat atâtea teorii ale conspirației, care au fost lansate în funcție de context, divizând întreaga lume. Concluzia pare că virusul a fost creat într-un laborator din China sau în piață, a fost răspândit cu ajutorul tehnologiei 5G sau din gură în gură, iar scopul său este instaurarea unei noi ordini mondiale sau epurarea bătrânilor pentru a scuti guvernele lumii de a mai plăti pensii.

“Lumea este perfect creată încât necesită existența unui arhitect divin.” 

O entitate imaterială a creat lumea fizică, modul în care sunt aranjate stelele și planetele pe cer ne influențează personalitatea și destinul, corpurile noastre efemere sunt locuite de suflete veșnice iar faptele noastre din lumea materială au consecințe asupra modului în care ne vom petrece eternitatea, sunt doar câteva dintre motivele prin care oamenii și-au găsit explicația pentru propria existență.

“În anul cu criza soția a divorțat de mine, am avut un accident de mașină, am fost sabotat de partenerul de afaceri și mi-am pierdut libertatea”. 

Explicația imediată care ne vine în minte pentru nenorocirile omului e că această persoană este una foarte ghinionistă, că a făcut ceva care să strice echilibrul naturii, karma îi plătește o datorie dintr-o viață anterioară, e victima unei răzbunări umane sau divine, i se fac vrăji sau este supusă unui test de către Dumnezeu.

Mintea noastră este puternic condiționată de explicații cauzale și nu acceptă statistici nesemnificative. De câte ori vom discuta despre un eveniment, memoria noastră asociativă va căuta o cauză care de cele mai multe ori este deja stocată în minte. Toate concluziile au rolul de a satisface nevoia noastră de coerență. Un eveniment important trebuie să aibă consecințe, iar consecințele au nevoie de cauze care să le explice. Nu putem acepta că am fost doar ghinioniști, avem nevoie de o poveste cauzală. Ajungem să credem că cineva intenționat ne-a sabotat, că e mereu o forță exterioară care ne ghidează pașii către succes sau către prăpastie. O spiritualitate care vede un sens astral în determinarea norocului nu este înțelepciune ci prostie. Nu există nici o diagramă predeterminată care plutește în cosmos și care dictează soarta fiecăruia. Lucrurile se întâmplă pentru că totul e într-o continuă schimbare și evoluție, pentru că natura brăzdează activitățile oamenilor iar deciziile și acțiunile noastre sculptează mediul înconjurător creând un cerc vicios a cărui dimensiuni și vibrații nimeni nu le poate anticipa cu precizie.

Deci realitatea e ca:

–           Statistic, pentru femeile și bărbații cu o inteligență peste medie, care formează doar 10% din populație și a căror distribuție nu e uniformă, există o probabilitate mai mare ca ei să se căsătorească cu persoane cu o inteligență medie mai mică.

–           Probabilitatea ca o pandemie să apară era foarte mare având în vedere creșterea bruscă a populației și dependența din ce în ce mai accentuată de industria și consumul de carne. Numai în ultimii 20 de au apărut zeci de virusuri noi precum Anthrax, Sars, E-coli, Salmonela, Gripa Porcină (care a devenit și pandemie), Ebola, Zika iar probabilitatea apariției unui virus cu o răspândire rapidă era destul de mare. 

–           Religiile își au originea în simpla expresie umană care divizează lumea în două realități, una fizică și una spirituală, dar în strânsă legătură de cauzalitate. Mintea noastră disociativă e întotdeauna pregătită să găsească agenți, să le asocieze trăsături și intenții și să le clasifice acțiunile ca pe niște decizii particulare.

–           Când evenimentele din viața ta sunt conectate la deciziile și acțiunile tale sau a altor persoane, când ești implicat într-un șir de episoade violente, nu ești supus la nici un test de către univers, nu e nici un semn și nici o încercare divină. Lucrurile se întâmplă și atât. Același lucru este valabil dacă în același an te căsătorești, dai peste o oportunitate de milioane, îți găsești cel mai bun prieten și descoperi leacul pentru cancer.

Primul pas către înțelepciune este să realizezi că legilor universului nu le pasă de tine și că nu există nici o autoritate exterioară care dictează voința cosmosului, a păturilor și substraturilor sale. Consonanța cu universul ia naștere din fiecare entitate care își urmează propria natură în mod liber și spontan. Următorul pas e să realizezi că tot ce poți face tu este să modelezi realitatea înconjurătoare ca să servească intereselor proprii dar mereu în armonie cu vibrația elementelor cu care ești interconectat. Ultimul pas e să realizezi că deși viața pare că nu are sens, ea este însemnată, deoarece oamenilor le pasă cu ce contribui tu la modelul comun de bunăstare și invers. Ție îți pasă de tine și ai responsabilitatea să te descoperi pas cu pas, să te acorzi cu sinele, cu universul și să fii un părtaș activ la acest miracol numit existență.

TAGS
RELATED POSTS
TRIBUL

January 2, 2024

Măștile

December 31, 2023

Îmbrățișând polaritatea: mintea, societatea și lumea

July 25, 2023

Puterea

June 3, 2022

Spiritualitatea

June 3, 2022

Fericirea

April 17, 2022

Cuvintele

July 20, 2021

Destinul

August 1, 2018

Călătorul

July 23, 2018

1 Comment
  1. Reply

    mik

    November 2, 2020

    Interesant tot ce am citit. Zanzibarul este pe lista mea de calatorie. Ceva as vrea totusi sa spun legat de articolul de mai sus: sunt amestecate virusuri cu bacterii, unele sunt mult mai “batrane” de 20 de ani si pe E coli o avem cu totii in noi since forever. E mult de spus dar nu o sa tin un curs, ca nu e cazul. Am vrut sa fac o precizare. Ma scuzati, sunt medic, greu as fi trecut peste😁. In ceea ce priveste vaccinurile: cei din generatia mea faceau obligatoriu anti polio si anti difteric asa incat suntem ok.De niste ani se face anti hepatita B in maternitate deci si aici e ok…pt cine si-a vaccinat copilul. Acuma trebuie stiut si cum se iau astea…SARS e una, hepatita alta. Daca stim, stam mai linistiti. E bine ca totusi sa fim foarte informati…ca cine stie cum e careva ghinionist…Nu trebuie sa fim paranoici dar e bine sa alegem dupa ce stim foarte bine despre ce putem sa patim. Locuitorii din Zanzibar sigur sunt mai imunizati decat unii turisti. Spor si sa auzim numai de bine!

LEAVE A COMMENT