Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
Carte: Zanzibarezul - Jurnalul unui lunatic in Zanzibar
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
Utile

Plaja Nungwi

on
August 23, 2018

Deși e o plajă mai comercială și deloc pe gustul meu, Nungwi rămâne în topul preferințelor celor care vizitează insula Zanzibar. Spre deosebire de celelalte plaje populare, Nungwi are avantajul că nu are recif, înotul fiind posibil indiferent de flux și reflux. Din acest motiv în zona de Nord a insulei s-au îngrămădit cele mai multe resorturi, hoteluri, restaurante și cluburi. E o zonă plină de viață, agitată, unde se desfășoară foarte multe evenimente și activități menite să recreeze toate categoriile de turiști. Nungwi fiind o arie destul de mare aș împărți-o în 3 zone importante. Zona de extrem Nord pe coastă, mai liniștită dar cu plajă doar la reflux, zona Nord-Vestică care e cea mai aglomerată, și puțin mai la Sud plaja Kendwa care este mai calmă și mai exclusivistă. O plimbare pe partea Nord-Vestică poate fi o experiență inedită, plaja schimbându-și peisajul la fiecare pas. Dacă începi de la Acvariul Mnarani unde poți contribui printr-o simplă vizită la proiectul de conservare a broaștelor țestoase de apă, intri chiar în portul satului unde zeci de bărci de pescuit se odihnesc mândre aproape de mal. O băutură la unul din barurile rasta din apropiere, în timp ce te legeni în hamac și cu vedere la acest spectacol medieval, poate să îți răpească o bună parte din timp. Pe măsură ce cobori, dai de nenumărate restaurante pe plajă sau suspendate pe piloni, care mai de care cu meniuri la fel. Dacă e ceva la ce sunt buni zanzibarezii e conservarea culturii și tradițiilor, implementând foarte greu sau deloc standarde europene acolo unde pun ei mâna.

În timp ce te plimbi pe plajă trebuie să îți însușești atitudinea Pole Pole pentru că mai tot timpul o să fii întrerupt din zenul tău de tot felul de vânzători de nuci de cocoș, brățări, droguri, calamari, excursii sau fantezii sexuale. Întotdeauna am avut dilema asupra modului abordării în asemenea situații. Dacă ești prea politicos s-ar putea să te trezești cu toți băieții plajei urmându-te ca niște ucenici, dacă ești prea dur s-ar putea să te trezești cu amenințări sau înjurături. Încearcă calea de mijloc. Îți vezi de drumul tău și îți continui plimbarea trecând pe lângă grupuri de localnice care se scaldă bucuroase îmbrăcate în hijab, blonde în bikini lucrate la sala însoțite de maasai zmeioși, copii care își exersează flic-flacurile în nisip, jetski-uri nemiloase cu urechile exploratorilor și bărci pline de tineri petrecăreți pe ritmuri latino-africane. Dacă e înainte de apus, yachturile amestecate cu bărci tradiționale cu vele și șalupe cu motor pot forma un subiect interesant dacă ești pasionat de poze. O baie în apa verde-lăptoasă nu trebuie să lipsescă din itinerariul tău, iar dacă ești pasionat de fotbal cu siguranță e ziua ta norocoasă. 2km de plajă se transformă într-un mare teren de miuța. Încep să se formeze echipe de câte 15-20 de jucători care pornesc într-o luptă pe viață și pe moarte pentru disputarea titlului de campioană absolută a plajei. Dacă nu te încumeți să stai în calea înflăcăraților jucători, mai bine ai putea reconsidera una din ofertele pe care sigur le-ai primit mai devreme de a vedea apusul de pe o barcă. O excursie în Nungwi cu siguranță îți poate schimba viața, învățând să apreciezi mai mult liniștea.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT