Utile

Plaja Paje

on
August 25, 2018

Paje rămane zona mea preferată a insulei. Bariera de coral situată la 2km de țărm face ca plajele să fie impecabile iar vântul care bate aproape tot timpul anului face din Paje un colț perfect pentru kite-surfing. Tinerii care vin în număr din ce în ce mai mare pentru sporturile de apă impărtăsesc pasiunea pentru aventură, pentru mâncare sănătoasă, pentru spiritualitate și viață echilibrată. Poți remarca pe fețele lor arse de soare cum radiază energie și sănătate. Prezența unor astfel de oameni plini de iubire, de liniște interioară și serenitate a încurajat dezvoltarea unei comunităti moderne de hippie, care au un standard ridicat de trai dar care trăiesc în simplitate și armonie.

Bungalow-urile pe plajă ascunse între palmieri, centrele de închiriere de kite-uri, barurile rasta acoperite cu stuf, cafenele cockete, muzică chillout și reggae luată și împrăstiată de vânt, mirosul ațâțător de gangea, maasai-i care se plimbă maiestos în robele lor roșii, copiii care se tăvălesc în nisip și se aruncă inconștienți în apă, localnicele care adună scoici, bărcile lor scobite în lemn care se leagăna domol printre kite-urile rapide și zvelte, totul pare un ritual de profanare cu mici elemente moderne a unei lumi străvechi care refuză să mai evolueze. La reflux apa se retrage 2km făcând loc unui platou imens de nisip ud presărat pe alocuri cu epavele bărcilor folosite la pescuit sau în diferite excursii. Fluxul vine odată cu vântul spre bucuria zecilor de surferi care își așteaptă momentul de adrenalină. Reciful se transformă acum într-o lagună imensă de turcoaze și safire. Imediat după apus un grup de pescari improvizează pe plajă un barbeque unde încep să servească turiștilor amatori de o cină autentică fructe de mare proaspăt pescuite. Ne-am strâns în jurul focului de tabără, ne lăsăm mângâiați de briză, uimiți de milioanele de stele, încântați de gustul mâncării fragede, ne jucăm cu picioarele în nisip și ne dorim ca timpul să nu mai treacă.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

CIPRIAN IFTIME
Zanzibar, TZ

Bună, eu sunt Ciprian și am părăsit viața confortabilă de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Blogul meu nu este numai despre această insulă minunată, ajută de asemenea la reprimare materială, devoalare personală, răzvrătire socială, părăsire de sine și alte chestiuni spirituale. Eu sunt omul care îți spune toate lucrurile neplăcute pe care nu ești pregătit nici să le asculți, și nici să le accepți. Dar nu contează că nu am dreptate, unghiurile noastre de vedere sunt adiacente și doar împreună devenim o unitate.

Thumb Up
Urmaresc
Zboruri Zanzibar