Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
Carte: Zanzibarezul - Jurnalul unui lunatic in Zanzibar
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
Utile

Plaja Paje

on
August 25, 2018

Paje rămane zona mea preferată a insulei. Bariera de coral situată la 2km de țărm face ca plajele să fie impecabile iar vântul care bate aproape tot timpul anului face din Paje un colț perfect pentru kite-surfing. Tinerii care vin în număr din ce în ce mai mare pentru sporturile de apă impărtăsesc pasiunea pentru aventură, pentru mâncare sănătoasă, pentru spiritualitate și viață echilibrată. Poți remarca pe fețele lor arse de soare cum radiază energie și sănătate. Prezența unor astfel de oameni plini de iubire, de liniște interioară și serenitate a încurajat dezvoltarea unei comunităti moderne de hippie, care au un standard ridicat de trai dar care trăiesc în simplitate și armonie.

Bungalow-urile pe plajă ascunse între palmieri, centrele de închiriere de kite-uri, barurile rasta acoperite cu stuf, cafenele cockete, muzică chillout și reggae luată și împrăstiată de vânt, mirosul ațâțător de gangea, maasai-i care se plimbă maiestos în robele lor roșii, copiii care se tăvălesc în nisip și se aruncă inconștienți în apă, localnicele care adună scoici, bărcile lor scobite în lemn care se leagăna domol printre kite-urile rapide și zvelte, totul pare un ritual de profanare cu mici elemente moderne a unei lumi străvechi care refuză să mai evolueze. La reflux apa se retrage 2km făcând loc unui platou imens de nisip ud presărat pe alocuri cu epavele bărcilor folosite la pescuit sau în diferite excursii. Fluxul vine odată cu vântul spre bucuria zecilor de surferi care își așteaptă momentul de adrenalină. Reciful se transformă acum într-o lagună imensă de turcoaze și safire. Imediat după apus un grup de pescari improvizează pe plajă un barbeque unde încep să servească turiștilor amatori de o cină autentică fructe de mare proaspăt pescuite. Ne-am strâns în jurul focului de tabără, ne lăsăm mângâiați de briză, uimiți de milioanele de stele, încântați de gustul mâncării fragede, ne jucăm cu picioarele în nisip și ne dorim ca timpul să nu mai treacă.

TAGS
RELATED POSTS
2 Comments
 1. Reply

  TATAROIU CLAUDIA

  March 31, 2019

  Buna,Ciprian ! sunt Claudia din Arad si ajung in Zanzibar in 28 iulie impreuna cu prietenul meu. Preturile in Zanzibar mi se par mai mari decat ma asteptam si te-as ruga pe tine sa ne ajuti cu cateva ponturi,daca esti amabil…Am rezervat cazarea in Stone Town pentru ca suntem genul de oameni care vor sa viziteze tot !!! Ne-ar place sa vedem un pic toata insula si neaparat sa facem un safari de 2 zile in Arusha National Park.oare ne spui tu de unde sa cumparam mai ieftin excursia in Arusha si excursiile prin insula?Stii si tu ca aici in Romania nu ne scaldam in bani,iar noi nu suntem in categoria bogatanilor !!! Visul nostru este sa vedem lumea(toata !!!) ,lucram foarte mult si facem economii la sange in acest scop !!!Dar preturile din Zanzibar ma sperie si sper ca o sa ne ajuti tu cu cateva ponturi !!!

 2. Reply

  Anisoara Beita

  January 29, 2021

  Bună!
  Am urmărit un videoclip despre unele probleme care pot să apară în Zanzibar. Acolo se vorbea despre viermi în nisip și eu aș vrea să știu cum te-ai descurcat cu ei?
  Mulțumesc pentru răspuns!

LEAVE A COMMENT