Utile

Cele mai frumoase excursii pe care să nu le ratezi în Zanzibar!

on
February 18, 2019
Cu siguranță atunci când ajungi în Zanzibar nu îți dorești decât să trândăvești câteva zile pe un șezlong, să topești niște cocktailuri și să te minunezi cât e ziua de lungă de albul nisipului și turcoazul Oceanului Indian. După ce îți încarci celulele fotosintetice la soare și capeți culoarea homarului fiert, e timpul să ieși puțin din zona de confort și să explorezi insula.

 

Nungwi și Kendwa

Dacă v-ați ales cazare pe partea de est a insulei, o vacanță în Zanzibar este incompletă dacă nu vizitați și plajele din nord, Nungwi și Kendwa. Deși foarte comerciale și ticsite de turiști, acolo puteți înota în orice parte a zilei indiferent de flux și de reflux, culoarea turcoaz a apei vă oferă un background fotografic excepțional iar apusurile sunt printre cele mai calde și vibrante din lume. Kendwa e o zonă mai exclusivistă, cu hoteluri și restaurante de clasă iar Nungwi este cea cu turism de masă. Indiferent de ce preferi, ambele plaje merită cercetate.

 

Safari Blue

Deși e numele companiei care a demarat prima dată aceasta excursie în Zanzibar, itinerariul a fost copiat de zeci de pescari și a devenit numele consacrat al activității în sine. Safari blue sau prin traducere, călătorie pe apă, oferă un tur cu o barcă tradițională cu vele cu oprire pe o limbă de nisip, pe insula Kwale, o vizită în laguna acestei insule și timp de snorkeling. Datorită lipsei de imaginație și ingeniozitate a localnicilor, turul este organizat la unison de zeci de bărci burdușite de turiști care se opresc și invadează în același timp limba de nisip, insula și laguna. Peisajele sunt mirifice iar dacă ai prins un colțișor de plajă goală cu siguranță ai obținut o fotografie excepțională. Culmea excursiei o reprezintă de departe deliciosul prânz cu fructe de mare. Ghiftuiește-te cu homari și caracatiță iar în drum spre casă, înalță pânzele și navighează precum pirații africani.

 

Snorkeling Mnemba Island

La doar 15minute de mers cu barca din satul pescăresc Muyuni, atolul insulei lui Bill Gates adăpostește numeroase specii de pești de recif într-o miriadă de culori, broaște țestoase și familii de delfini. Pe lângă bogăția faunei marine în această excursie puteți admira culoarea recifului de un albastru electric și oaza de alb și verdeață din mijlocul acestuia. Alegeți să mergeți la timp de reflux în această excursie și între reprizele de bălăceală și snorkeling odihniți-vă pe una din perlele de nisip care completează perfect colierul de nestemate ale recifului.

 

Plajele din Sud-Est, Paje și Jambiani

Dacă v-ați ales cazare în partea de Nord a insulei, o vacanță în Zanzibar este incompletă dacă nu vizitați și plajele din Sud-Est, Paje și Jambiani. Spre deosebire de idilicul și neșlefuitul Matemwe, Jambiani este o plajă presărată cu case construite în stil tradițional într-o atmosferă boemă și liniștită. Paje este Vama Veche a Zanzibarului și raiul kite surferilor. Dacă vrei să te relaxezi la o bere sau o cafea pe nenumăratele bănci orientate către mare admirând acest mix de modern și arhaic, de energie și culoare, Paje este alegerea ideală.

 

Stone Town și Prison Island

Dacă ajungi în Zanzibar, pe lângă plajele mirobolante, trebuie să îți faci puțin timp și de o lecție de cultură. În turul ghidat de Stone Town poți învăța despre istoria Zanzibarului, tradiții, arhitectura, perioada sclavilor și așa mai departe. După ce te pierzi pe străduțele strâmte, colorate și întortocheate, ia barca din port, traversează pe insula prisonierilor și vizitează broaștele țestoase gigantice aduse din Seychelles. Dacă îți mai rămâne timp, la întoarcere fă un mic detur și surprinde limba de nisip Nakupenda goală și lipsită de inhibiții. Trage-te în câteva fotografii demne pentru cărțile poștale și întoarce-te în piața de noapte. Dacă ești un căutător de autenticitate, spune-i ghidului să lase pe altă dată Forodhani Garden și să te ducă în piața de noapte de vis-a-vis de Darajani Market. Mănâncă acolo cu localnicii o masă copioasă la numai câțiva dolari.

 

Ferma de condimente

Zanzibar este recunoscută ca și insula condimentelor, și fie că ești pasionat sau nu de gătit, o oprire la ferma de condimente este imperioasă. E un tur interactiv în care înveți cum sunt obținute diferite condimente, cum cresc fructele exotice și cât de interconectați suntem cu Mama Natură. Nimeni nu părăsește grădina fără să se hidrateze cu apă de cocos, fără să se fructeze, fără accesorii împletite cu dibăcie de fermieri și fără să fie încoronat rege sau regină de Zanzibar. La ieșire nu uita să lași un tips pricepuților grădinari și susține economia locală cumpărând niște cuișoare, vanilie, ceai sau alte mirodenii pentru mamasita sau bucătăria ta.

 

Zanzibarezul și-a întins tentaculele mai pe toată insula și poate să vă ajute să vă organizați oricare din aceste excursii. Dacă ajungeți prin zonă nu ezitați să mă contactați pentru mai multe informații și o ofertă desfășurată. Cu cât strângem un grup mai mare cu atât tripurile sunt mai fun iar discounturile mai generoase!

Pentru o vacanță reușită în care să combini cu succes relaxarea cu aventura recomand cel puțin 10 zile pentru Zanzibar.  Pentru cei mai temerari dintre voi care vă doriți și Safari pe continent rezervați-vă din timp cel puțin două săptămâni de vacanță, și bineînțeles dublați-vă estimările pentru bugetul alocat.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

CIPRIAN IFTIME
Zanzibar, TZ

Bună, eu sunt Ciprian și am părăsit viața confortabilă de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Blogul meu nu este numai despre această insulă minunată, ajută de asemenea la reprimare materială, devoalare personală, răzvrătire socială, părăsire de sine și alte chestiuni spirituale. Eu sunt omul care îți spune toate lucrurile neplăcute pe care nu ești pregătit nici să le asculți, și nici să le accepți. Dar nu contează că nu am dreptate, unghiurile noastre de vedere sunt adiacente și doar împreună devenim o unitate.

Thumb Up
Urmaresc
Zboruri Zanzibar