Utile

Kiwengwa, Matemwe & Mnemba

on
August 21, 2018

Nu cu mult timp în urmă pe partea de Nord-Est a insulei, în vecinătatea recifului Mnemba, au început să apară din ce în ce mai multe resorturi. Fiind o zonă întinsă și relativ sălbatică, hotelierii nu s-au zgârcit când au folosit spațiul creând sanctuare de lux și vegetație.

 

Kiwengwa și Matemwe

Kiwengwa și Matemwe sunt cele mai liniștite sate cu plajă a insulei, populația localnică este destul de restrânsă iar bungalow-urile mult mai aerisite decât la vecinii Nungwi și Paje. Deși proiectele au fost demarate mai în nord de amatorii de scufundări datorită apropierii de Mnemba, în prezent toată coasta este colonizată de resorturi, majoritatea dedicate oaspeților cei mai pretențioși. Kiwengwa și Matemwe sunt oaze de liniște iar bariera de recif mult mai apropiată de coastă decât în Paje și Jambiani oferă o paletă mult mai colorată pe timpul fluxului și refluxului. Înotul este posibil doar câteva ore pe zi numai în apropierea de lună plină sau nouă, plaja este deseori brăzdată de alge, iar existența unei piscine în incinta hotelului devine imperativă. În ciuda acestui mic inconvenient, toată coasta de Nord-Est oferă cele mai idilice peisaje din Zanzibar.

 

Mnemba

Pentru pasionații de scufundări și snorkeling se organizează excursii zilnice în cel mai popular atol al insulei, Mnemba. Insula Mnemba este privată iar accesul pe insulă se face doar dacă vă rezervați unul din cele 10 bungalow-uri disponibile în incinta resortului ecologic construit de unul din cei mai bogați oameni ai planetei, Bill Gates. În schimb, de bogăția recifului se poate bucura toată lumea. Pe lângă peisajele fantastice, apele safirii ascund o faună diversă și colorată. Excursia care începe de pe plaja sălbaticului Muyuni cuprinde o plimbare cu barca până în interiorul recifului Mnemba, o aventură subacvatică printre bibani, pești tigrați, stele de mare, broaște țestoase, caracatițe sau delfini, o gustare de fructe exotice pe una din limbile de nisip dezvelite doar pe timp de reflux și o plimbare la întoarcere prin satul pescăresc Kigomani. Peisajele ireale, apa cristal de culoare electric-albastră, plajele impecabile, viața simplă a localnicilor, toate te răsplătesc din plin pentru această vizită.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar