Utile

Jozani, The Rock & Michamvi

on
August 5, 2018

Una din cele mai promovate excursii din Zanzibar combină o vizită la maimuțe și mangrove în pădurea Jozani, o oprire la faimosul restaurant construit pe o stâncă de coral The Rock, și un apus pe ritmuri africane la Michamvi.

 

Jozani Forest

Pădurea Jozani este singurul parc național din Zanzibar și gazda a două specii de maimuțe, Red Colobus și Sykes, a nenumărate familii de Galagos, căprioare pitice Alder, 50 de specii de fluturi și peste 40 specii de păsări. Există mai multe trasee pe care le puteți parcurge în interiorul pădurii începând cu o oră pentru cei curioși până la cinci ore pentru cei mai temerari. Pădurea își schimbă înfățișarea la aproape fiecare pas în funcție de calitatea solului, vegetația variind de la arbuști pitici la eucalipți foarte înalți, și chiar dacă a fost devastată de oamenii termită, se reface repede datorită eforturilor guvernului de conservare și protejare a ecosistemului. Pe parcursul drumeției puteți învăța cât de conectați suntem cu natura, cum fiecare plantă poate fi folosită de om în scop medicinal, ca hrană sau pentru cosmetice, vă puteți fotografia cu pașnicile și expresivele maimuțe Red Colobus și vă puteți rătăci pe labirintul de poduri suspendate din pădurea de mangrove. Având în vedere că cea mai mare parte din încasările pe intrarea în parc este folosită în proiecte de replantare și educare a comunității cu privire la importanța conservării, o plimbare la Jozani merită efortul fiecărui călător.

 

The Rock

Una din cele mai fotografiate și emblematice imagini din Zanzibar este restaurantul The Rock. Construit pe o bucată de coral sculptată cu grijă de fluxul și refluxul apelor turcoaz, căsuța albă, acoperită cu tradiționalul macuti, reprezintă o imagine fantezie pentru orice iubitor de cărți poștale pitorești. La reflux poți ajunge la restaurant mergând, dar la flux te urci pe barca luntrașului care te transporta cu grijă ca într-o legendă populară de pe țărmul lumii reale până la scările unei lumi de vis. Prețul mâncării este puțin supraestimat dacă luăm în considerare gustul și calitatea, dar puteți experimenta The Rock savurând un cocktail pe terasă și bucurându-vă de sutele de nuanțe de albastru și verde care se întrepătrund și se schimbă în fiecare minut sub ochii dumneavoastră. Un restaurant cu mâncare bună, proaspătă și la prețuri decente de unde puteți avea o panoramă foarte frumoasă cu faimosul The Rock, este Upendo și se află chiar vis-a-vis pe plajă. O baie răcoritatoare în piscina hotelului în timp ce vă așteptați comanda este foarte recomandată.

 

Michamvi

Excursia se termină în unul din cele mai speciale locuri de pe insulă, Michamvi. Deși e situat pe partea de Est, laguna Chwaka pictează apusul cel mai romantic din Zanzibar. Izolarea, barul tradițional, muzica reggae, nisipul făinos, inimioarele împletite din frunze de palmier, focul de tabără, dau plajei energie și culoare. Barmanii rasta au grijă să te încingă cu băuturi reci și concentrate, DJ-ul îți testează reacțiile motorii lovindu-te în timpane cu ritmuri africane, soarele de un roșu din ce în ce mai aprins îți dilată pupilele iar briza dulce te hipnotizează. Peisajul în degrade mai întâi te buimăcește și mai apoi te resuscitează. După lăsarea întunericului poți să stai la adăpost de micii vampiri lângă foc, întins pe șezlong, contemplând magnitudinea universului. Datorită izolării și lipsei luminii ambientale, Michamvi se transformă într-un gigantic observator astronomic similar cu cele aflate ascunse în munți la înălțimi amețitoare. Ține-ți aproape cocktailul și bucură-te de fiecare clipă de spectacol.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar