Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
Utile

Cele mai bune hoteluri de 5 stele din Zanzibar!

on
October 9, 2021

Întotdeauna există o categorie de turiști mai poleită care atunci când călătorește își dorește să stea la cele mai bune resorturi. Din acest motiv am făcut un top al celor mai reușite hoteluri de 5 stele din Zanzibar. Topul reprezintă o părere personală dar voi încerca să fac o descriere cât mai imparțială din care fiecare să își tragă concluziile. Zanzibar este foarte stângace în comparație cu alte insule precum Seychelles, Maldive, Fiji sau Bora Bora ca nivel al calității serviciilor, cazării și mâncării dar vine din urmă destul de repede ca să satisfacă și cele mai năstruşnice capricii.

5. Park Hyatt

De cele mai multe ori capitala insulei Zanzibar se vizitează într-o excursie de o zi și este un tur suficient din care vei învăța destul de multe despre istoria și cultura Zanzibarului. Dar dacă vrei să simți mai adânc pulsația și energia orașului este recomandat să petreci măcar o noapte, sau chiar două. Cea mai bună alegere în cazul în care te decizi să poposești în Orașul de piatră este bineînțeles Park Hyatt. După o plimbare pe străzile vechi, mucegăite, înțesate și agitate de vânzători de tot felul nici nu îți vine să crezi că poate exista o oază liniștită, elegantă și prețioasă în mijlocul medinei, chiar pe plajă. Odată ce ai intrat în clădirea indiano-persană, zgomotul de fond este complet anulat. Te simți ca într-un hotel încântător din Dubai unde bunul gust și rafinamentul se răsfrâng la tot pasul în culoare, textură si geometrie. Liniștea nu durează mult pentru că atunci când deschizi ferestrele care dau spre plajă ești izbit de o agitație caldă de port: copii care se zbenguiesc în apă, vânzători ambulanți care își promovează gustările, flăcăi atleți care se iau la întrecere în giumbușlucuri și cupluri care contemplă romantic tabloul demiurgului.

4. Zanzi Resort

Zanzi Resort continuă pe poziția a doua în topul preferințelor noastre. Situat pe coasta de vest a insulei Zanzibar nu foarte departe de orașul Stone Town, într-o zonă cu multe lucruri interesante de făcut (care nu țin neapărat de plajă) precum echitație, golf, tururi culturale la camerele de sclavi sau Cheetah’as Rock, acest sanctuar de vegetație păstrează nealterat spiritul Zanzibarului. Toate bungalow-rile sunt construite în stil tradițional, cu fața la ocean și la apus, sunt mobilate rustic dar calitativ, colorat dar cu simt estetic și necomplicat dar confortabil. Locația este încadrată într-o junglă deasă și sălbatică care îți taie răsuflarea iar fiecare bungalow are ieșire la propria sa piscină privată. Vegetația abundentă îți oferă intimitate și senzația că ești în propria ta casă pe o insulă pustie și neîmblânzită. Poți încheia ziua cu o cină romantică pe pontonul înconjurat de sute de vietați marine care vin să se hrănească cu insectele atrase de capcana luminii. În drum spre cameră oprește-te și admira măreția căii lactee pentru că în zona asta a insulei nu există poluare ambientală. Staff-ul amabil completează acest peisaj idilic. Acest loc este ideal pentru cei care vor un loc autentic dar luxos unde să se deconecteze total de la cotidian și să se racordeze la natură și univers.

3. Baraza

Este un singur cuvânt care poate să descrie experiența Baraza: Roial! Din momentul în care ajungi, simți că ai intrat pe porțile unui palat magic unde tu te transformi într-un sultan, iar ea în Sheherezada. Sobru și elegant la tot pasul îți impune o atitudine solemnă. Ia-ți hainele cele mai bune, trabucurile cele mai fine și tocurile cele mai înalte pentru că aici luxul este la superlativ. Pădurea de cocos strânsă cu tufișuri dese de buganvilă și frangipani ascunde zidurile albe și mărețe ale miniaturalelor clădiri Taj Mahal. Fiecare villa are propriul său manager politicos, propria sa curte maiestuoasă și propria combinație de mahon și auriu aleasă. Interiorul camerelor este sculptat în stil Alhambra iar detaliile regești te fac să îți alegi cu grijă până și propriile microexpresii. Mâncarea este cu siguranța cea mai fine dining încercată pe insulă. La Baraza se vorbește doar în șoaptă, se stă tot timpul drept, îți cântărești fiecare gest, te miști doar grațios, și mănânci doar mofturos.

2. Zuri Zanzibar

Zuri este cu siguranță cel mai nou și cel mai dichisit hotel din Zanzibar. Poziționarea, serviciile, camerele, grădina toate merită 5 stele! Aflat pe coasta de nord vest a Zanzibarului, pe una din cele mai exclusiviste plaje din Zanzibar, pe o falie terasată care oferă priveliște la ocean din aproape orice unghi, cu o vegetație supraabundentă care îți amintește de Bali, cu o emoție spirituală care te duce cu gândul la Tulum și o atmosferă de petrecere care te face să te gândești la Mykonos, Zuri combină toate elementele unui resort de top. Grădina este ruptă din rai, mâncarea din cărțile lui Gordon Ramsay, bungalow-urile din lanțul Six Senses… Da, pentru că arhitecții au reușit să simuleze desăvârșirea și să dezmierde până și simțuri de care nu erai conștient. Zuri reprezintă un punct de cotitură în istoria turistică a Zanzibarului. Cu o investiție de aproape 50milioane de dolari, “Sublimul” arată că până și cel mai rudimentar loc de pe pământ poate fi modelat grațios până va atinge perfecțiunea.

1. Tulia Zanzibar

Câștigătorul nostru fără nici un dubiu este Tulia Zanzibar. Tulia este hotelul unde nici un fir de iarbă nu crește la voia întâmplării. Pentru cei mai exigenți dintre voi, Tulia este o încântare în materie de gastronomie, curățenie, confort, peisagistică și atmosferă. Este probabil un sfert din Zuri dar climatul călduros, intim de boutique hotel îl face o alegere inspirată pentru un sejur perfect! Deși sunt mândrii posesori ai mașinii ultimului sultan al Zanzibarului (onoare ce ar trebuie să aparțină Barazei), iar nici un bungalow nu are piscina proprie, nu am găsit nimic de reproșat acestui hotel. Cum au reușit patronii cehi să sculpteze această splendoare pe o plajă care e departe de cea mai frumoasă sau cea mai atrăgătoare din Zanzibar, rămâne un mister. Fiecare fir de nisip, unghi, arc, pată de culoare sunt puse cu intenție și scop. Dar ce fac acest loc cu adevărat uimitor sunt oamenii. Pe lângă lux și atenția la detalii, zâmbetul, căldura, energia oamenilor transforma Tulia într-o experiență de neuitat.

Bineînțeles că sunt destule opțiuni în Zanzibar pentru iubitorii de splendoare. Baraza face parte din Zanzibar Collection cel mai exclusivist lanț din Africa de est, Riu Palace este în topul preferințelor românilor înstăriți iar &Beyond este alegerea tuturor vedetelor. Indiferent unde alegi să îți petreci sejurul în acest paradis să nu uiți niciodată că ești un privilegiat! În spatele resortului cei mai mulți oameni trăiesc câțiva ani cu cât plătești tu pe o noapte de cazare. Deci alege inteligent și cumpătat!

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT