Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
Psihedelice

Un loc de joacă pentru adulți

on
February 23, 2022

Imaginează-ți un loc de joacă pentru copilul tău interior. O grădină a Edenului, păzită de doi câini negri imperiali și străbătută de o maimuță jucăușă care sare de pe o cracă pe alta, instigatoare și zeflemitoare. Un loc unde nu există vină, poftă, invidie, frică, ură, regrete sau lăcomie. Un lac turcoaz în mijloc cu câteva gonflabile în formă de acadea, pepene, ananas sau gogoașă care plutesc lovindu-se agale în briza răcoritoare. O mică colibă ocrotitoare, deschisă, cu o boltă înaltă chiar la marginea lacului cu canapele confortabile așezate în formă de semicerc. Mult nisip făinos în jur, ustensile pentru construit castele, instrumente muzicale precum tarabane, harpă, vioară sau chitară, pixuri, acuarele și foi care te invită la joacă. O bibliotecă cu o sumedenie de cărți cu ilustrații din natură și un colț plin de fructe care mai de care mai zemoase și mai tropicale. 

Câteva pahare cu o poțiune magică preparată cu migală de vraci este împărțită cu atenție tuturor celor din grupul selectat. Toți se întind pe spate și așteaptă ca magia să apară. Ușor, ușor, te dezintegrezi, noțiunile de al meu, al tău, de bariere, de scopuri futile dispar. Ajungi într-un loc de o fericire sublimă, perpetuă și inefabilă. Toți cei din grup se conectează la un nivel energetic superior în care gândurile unei persoane au ecou în mintea celorlalți, orice vorbă aruncată în spațiul comun reprezintă o lecție pentru toți, toate gândurile, reacțiile se succed într -un mod natural de parcă toată conjuctura este orchestrată pentru fiecare în parte, în armonie și la unison. Nu există început, nu există sfârșit, totul a fost acolo din toate timpurile, iar toate lecțiile simple care vin din energia grupului sunt sâmburii care stau la baza obiceiurilor, ambițiilor și superstițiilor întregii umanități .

Primești vraja ca o palmă care te trezește din propria poveste trivială, ca pe un reset profund al întregului tău sistem de valori și pătrunzi o flexibilitate cognitivă atât de intensă în care abandonezi toate tiparele mentale pe care le folosești în general că să îți organizezi lumea. Cel mai robust model mental este cel despre sine. Imaginează-ți că pentru câteva ore această imagine despre sine se dezintegrează. Pierzi șirul unde spațiul și timpul au început și s-au sfârșit și devii canalul de exprimare a unei conștiințe zeiesti. Viziunea, experiența mistică, disoluția ego-ului, pierderea sentimentului de sine, toate se contopesc într-un divin tu. Imaginează-ti că fiecare din persoanele prezente pot să dea frâu liber oricărei manifestări, poți să fii caraghios, să zbieri, să râzi, să cânți, să fii jucăuș, să fii absurd de sincer, să exprimi tot ce îți trece prin minte, fără să existe vreo clipă teama că vei fi judecat sau etichetat. Singura condiție este să nu deranjezi călătoria niciunuia dintre pasageri.

Ce poate fi mai frumos decât tovărășia unor copii prin joc, sinceritate, simplitate, iubire și amuzament!? Imaginează-ți că din acest amestec de emoții, de gânduri, de râsete, de lacrimi și de secreții iese la suprafață conștientizarea inocenței pe care am pierdut-o. Ies la suprafață construcțiile mentale, condiționările, anxietățile, programele și toate sedimentele pe care le-am adăugat în timp peste sinele nostru autentic. Și cu conștientizarea apare durerea, iar cu durerea apar lacrimile iar o dată cu lacrimile reapare bucuria de a fi tu însuți, nealterat, acceptat, îmbrățișat și absorbit de toți ceilalți. Transcendența spațiului și a timpului, înțelegerea profundă și intuitivă a naturii realității, scăldare în iubire, pace și fericire, o schimbare de la separare la interconectare, ne copleșesc pe toți.

Spre seară joaca s-a terminat și ne întoarcem puțin confuzi la realitatea noastră ordinară. Locul de joacă pentru copii arată ca după un carnagiu. Fructe devorate, șervețele pline de vomă sau de lacrimi, zeamă de pepene sau mango scurgându-se de pe mese, toate jucăriile împrăștiate și aruncate. Ne uităm la dezastru și suntem încântați. Cu toții am lăsat în urmă toate mizeriile care ne îngreunau viața, iar acum pășim mai departe, mai relaxați, mai despovarați.

TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT