Utile

Comori ascunse din Zanzibar

on
October 4, 2018

Felicitări! Vacanța ta în Zanzibar este deja organizată și tot ce îți rămâne e să te asiguri că o faci una memorabilă. Dacă ești un vânător de comori și îți plac locurile cu personalitate, fermecătoare și cu o energie aparte, atunci lista următoare ți-ar putea fi utilă:

 

Chillout pe Muzica Jazz-Africană la Bandas

În fiecare vineri și sâmbătă acest Boutique Hotel este gazda unor concerte unice în Zanzibar și probabil în lume. Locul este intim, cald, cozy iar fuziunea de muzică Africană, Blues, Jazz și Soul îți vor oferi o experiență de neuitat. Meniul special, cocktail-urile delicioase, muzica live de excepție, atmosfera vibrantă, te transpun într-un timp paralel în care toate simțurile îți sunt dezmierdate. Dacă ți-ai ales cazarea în partea de nord a insulei, o cină La Bandas Boutique Hotel este obligatorie.

 

Sunday Session la Seasons Lodge

Situat în zona Pongwe, acest resort foarte prietenos găzduiește în fiecare duminică cel mai bun eveniment pe timp de zi de pe toată insula. De la ora 12, barul de la piscină oferă scena celor mai buni DJ și încântă publicul cu sunet și muzica de cea mai bună calitate. Mulți expați și câțiva vizitatori, turiști și călători, se strâng aici pentru o masă elegantă, pentru socializare, pentru câteva cocktail-uri perfect fuzionate sau beri degerate. Ritmurile deep-house nu te vor lăsa prea mult să-ți faci siesta provocându-ți convulsii neregulate.

 

Cină romantică la Protea Hotel

E unul din cele mai intime locuri din Zanzibar. De îndată ce intri pe porțile hotelului și treci prin grădina luxuriantă ca să ajungi la plajă și la restaurant, nici nu mai simți că ești în Zanzibar. Locul este simplu dar elegant, cu o terasă aristocrată, liniștită, frumos încadrată în natură, și cu o priveliște de neuitat. Muzica clasică in surdină, plaja mică cu nisip galben, localnicii care se antrenează și se întrec în tot felul de jonglerii, dhow-urile care plutesc ca niște fluturi albi la orizont, apusul spectaculos care pictează peisajul în culori calde roșu-aurii, vocile nălucă, toate te trimit cu gândul la tablou romantic de Claude Monet.

 

Cina Swahili la Emerson on Hurumzi

Emerson on Hurumzi e un refugiu perfect înainte de apus de la toată zarva din Stone Town. O cină Swahili pe acoperișul unei clădiri istorice de unde poți admira învelișul întregului oraș, înfofolit într-un mix de linii arabe, indiene și africane, în compania unor instrumente tradiționale și voci vibrante, e o ceremonie străveche care nu trebuie ratată. Set-meniurile cu mâncare tradițională sunt echilibrate și delicioase, personalul este foarte atent și bine instruit iar atmosfera una emoționantă. Locurile sunt limitate așa că trebuie să rezervi în avans o masă la această experiență impresionantă.

 

Kae Funk Bar

Barul tradițional, paturile care se leagănă, muzica reggae, nisipul făinos, inimioarele împletite din frunze de palmier, focul de tabără, creează o atmosferă de extaz și relaxare. Barmanii rasta au grijă să te încingă cu băuturi reci și concentrate, DJ-ul îți testează reacțiile motorii lovindu-te în timpane cu ritmuri africane, soarele de un roșu din ce în ce mai aprins îți dilată pupilele iar briza dulce te hipnotizează. Peisajul în degrade mai întâi te buimăcește și mai apoi te resuscitează. După lăsarea întunericului poți să stai la adăpost de micii vampiri lângă foc, întins pe șezlong, contamplând magnitudinea universului. Ține-ți aproape cocktailul și visează!

TAGS
RELATED POSTS
1 Comment
 1. Reply

  Mihaela Olteanu

  August 14, 2019

  Bună,
  Sunt interesată de Zanzibar și, căutând informații,am dat peste site-ul tău. Îmi place mult cum prezinți Zanzibar…cu pasiune, cu sfaturi realiste.
  Eu și soțul dorim să venim în ianuarie-februarie 2020. Ne luăm singuri bilete de avion pentru că avem niste beneficii. Am văzut că organizezi tururi și cazări. Te rog să ne transmiți dacă ne poți include în excursii fără zbor.
  Cu gânduri bune,
  Miha

LEAVE A COMMENT

Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar