Ciprian Iftime
Zanzibar

Salut, sunt Ciprian și am părăsit traiul confortabil de la oraș pentru sălbaticul Zanzibar. Existența mea se învârte în jurul soarelui, oceanului și culturii vibrante a acestui paradis tropical. Dorința mea este să împărtășesc frumusețea și farmecul insulei care mi-a devenit casă cu oameni cu interese comune, care doresc să experimenteze exoticul și extraordinarul. Hai să descoperim împreună ce are aceasta insulă minunată de oferit!

Thumb Up
DOCUMENTAR: ZANZIBAR UNTOLD
Carte: Zanzibarezul
Urmaresc
Zboruri Zanzibar
Retreats

Retreat Iboga in Zanzibar

on
February 8, 2022

Retreat de vindecare cu planta sacra Iboga in Zanzibar

De două ori pe an organizăm un eveniment special, unic din toate punctele de vedere. Cu Tembo și Julie, hipnoterapeuți cu experiență și vindecători bwiti, deschidem un spațiu sacru în care vei face o călătorie profundă în subconștient. Vei fi adus față în față cu traumele tale și vei putea să-ți dai o resetare emoțională completă. Asta este trauma, efectul unui anumit comportament al părintelui, iar copilul, lipsit de mecanisme de interpretare cognitivă, l-a integrat doar la nivel emoțional, conducându-i astfel viața din umbră. În timpul experienței cu iboga îți poți accesa toate amintirile, reprimate și dureroase, vei înfrunta adevărul, vei înțelege cu mintea ta de adult ce s-a întâmplat cu adevărat dintr-o perspectivă complet diferită, vei procesa toate acele emoții, îți vei recabla creierul, vei putea câștiga controlul asupra vieții tale și după, vei putea face alegeri mai înțelepte și mai sănătoase. Ceea ce face Iboga diferit de ayahuasca, psilocibină sau mescalină este faptul că în timpul călătoriei cu iboga in propriile amintiri nu ești doar un observator. Poți schimba amprenta psihologică a amintirilor, poți schimba felul în care îți amintești trecutul și în acest fel poți opri impulsul de a rămâne o victimă și să faci aceleași greșeli la nesfârșit. După o ședință de Iboga vei putea găsi noi modalități mai constructive de a umple acel gol interior sau de a conviețui cu durerea. O călătorie înălțătoare și emoționantă care îți va schimba viața pentru totdeauna.

Disponibilitate:

 • 11-19 Septembrie 2024 (ultimele locuri!!)

Incluse:

 • Transferuri dus intors Aeroport-Hotel
 • Cazare 8 nopti in camere duble deluxe
 • Toate mesele incluse
 • Sesiuni de psihoterapie si integrare
 • 2 Ceremonii Iboga
 • 2 Facilitatori si 4 Asistenti
 • 2 Excursii
 • Masaj de Relaxare
 • Capacitate limitata – Maxim 12 persoane pe grup

Nu include:

 • Zboruri internationale
 • Asigurare de calatorie
 • Alte cheltuieli de natura personala

Beneficii:

 • Vindecare depresie, anxietate, job burnout
 • Vindecare dependenta de alcool, droguri, mancare, sex, jocuri de noroc
 • Vindeca traume cauzate de abuz, abandon, violenta, neglijenta
 • Vindeca vinovatia, rusinea, autocriticismul, furia, autosabotajul, credintele autolimitative
 • Intreruperea perpetuarii traumelor transgenerationale
 • Resetarea circuitelor din creier si recablare prin neuroplasticitate
 • Conectarea cu un nivel superior de spiritualitate
 • O intelegere mai profunda a mecanismelor din spatele gandirii
 • Reconectarea cu propriul corp si cu sinele autentic

Pret:

2290Euro/persoana

Rezervare:

 • Inscrierea se face pe baza unui interviu online. Dupa interviu, daca exista compatibilitate, te vom pune in contact cu agentia partenera pentru rezervare
 • Se achita un depozit de 1290euro/persoana si 1000euro in cash in Zanzibar
 • Pachetul se poate personaliza cu bilete de avion in functie de aeroportul de plecare

Informatii despre Iboga:

Experimentează Adevărul!

TAGS
7 Comments
 1. Reply

  Alexandru

  April 21, 2022

  Fără îndoială una dintre experiențele marcante din viața mea.

  Deși explorez de aproximativ 7 ani universul psihedelic și am umblat prin multe cotloane ale minții și ale conștiinței cu motive diverse, pot să afirm cu tărie ca iboga este AltCeva. Dimensiunea călătoriei cu iboga m-a frapat prin luciditatea zdrobitoare, acuitatea senzorială și capacitatea formidabilă de analiză pe care le capeți în acea fereastră prețioasă de timp în care ai acces la Marea Ta Bibliotecă.

  Ce trebuie să înțelegi din capul locului este că iboga este o plantă din care se consumă Rădăcina, mai precis coaja ei. Prin definiție ea acolo te va duce. La Rădăcina lucrurilor.
  În contrapunct, ayahuasca este o liană; prin excelență, ea se întinde către alte lumi.
  Important este să înțelegi această distincție din capul locului.

  Credem că știm de unde am moștenit anumite comportamente, de unde am dezvoltat anumite vicii sau dependențe, sau de unde avem o frică, o frustrare, o angoasă sau alți demoni greu de dezlipit din corpul nostru spiritual DAR să afirmi asta e ca și cum te-ai uita la un copac oarecare și-ai încerca să determini fără să dezgropi pământul cât de mare e rădăcina lui, până unde și cum se întinde. Poți să mergi maxim la plesneală. Iboga reușește, în schimb, să te ducă la rădăcina Reală a fiecărui lucru pe care ai nevoie să îl vezi. Dezgroapă cu o viteză și tenacitate ieșite din comun.

  Ai întrebări? Foarte bine! Ca într-un soi de principiu al polarității, întrebarea vine la pachet cu răspunsul. Polaritatea asta este dublată și de capacitatea uluitoare de analiză detașată pe care o capeți pentru o perioadă limitată, dar ale cărei unde se propagă și după experiența propriu-zisă. Imaginează-ți că ai o telecomandă magică pe care o folosești ca să derulezi filmul vieții tale pentru a ajunge la punctele definitorii din istoria ta personală, și totodată capeți o putere de analiză fenomenală, fiind capabil să retrăiești cumva experiența sau truma, dar să fii și detașat de ea analizând-o obiectiv asemenea unui terapeut. Ești și pacientul și terapeutul totodată, și mai ești si pe fast-forward în sensul în care după, ai impresia ca ai compresat cumva câțiva ani de terapie într-o singură noapte.

  Un lucru esențial de menționat este că iboga nu reprezintă o pastilă magică, sau un cartonaș de genul “sari 3 tururi de joc” ci o cheie prin care deschizi propria lume și privești cu claritate propriile experiențe ce reprezintă și fac viața ta a Ta. Ulterior le scoți frumos de pe rafturi, le analizezi, le cureți și le aranjezi frumos la loc făcând pace cu trecutul dar ține minte însă că viitorul este încă nescris și alegerea este la tine numai că, de data asta, vei ști precis de ce tinzi să faci o alegere în detrimentul alteia și atunci îți vei putea exersa cu adevărat Liberul Arbitru; descătușat de programarea trecutului îngropat în subconștient dar conștient de capacitatea ta de scriere a Prezentului.

 2. Reply

  George

  May 7, 2022

  Bun.
  Deci.
  Am nevoie de putin elan, sa trag aer in piept si sa imi adung gandurile sa pot sa sumarizez cat mai complet complexitatea experientei mele cu iboga…
  Voi incepe cu INTENTIA, deoarece cred ca ea are cel mai important rol in acest proces de vindecare.
  Dupa ani de autosabotaj (tigari, alcool, dulciuri si mancat compulsiv ca mod de a evada din prezent) si atractia subconstienta a unor partenere nepotrivite si a unor relatii toxice, construite in mare pe sindromul salvatorului, am ajuns in punctul atat de sudic (in pragul celui de-al doilea divort, cu un copil de 2 ani la mijloc) incat era clar ca trebuie sa schimb ceva radical in viata mea, sa pot sa ma pun pe picioare cat pot de repede pentru mine si pentru cei din jurul meu. Iar pentru asta am cautat intens raspunsul la mai multe intrebari existentiale, si motivele pentru care ajung intr-un loc de care am fugit mereu, cel al esecului, al dezamagirii, al performantelor scazute pe toate planurile cand simteam ca mereu dau mai mult decat ar trebui in toate directiile.
  Primul si cel mai evident pas pentru mine a fost sa descopar ca m-am lasat mereu la urma, ca am facut ce consideram eu ca “trebuie” pentru altii fara sa fiu atent la mine, nevoile mele, corpul meu. Semnalele erau acolo, dar eram prea ancorat in “problemele” mele si in dezamagirile trecutului sau in proiectiile viitorului ca sa vad asta si sa actionez din directia asta.
  Am inceput astfel un proces de autocunoastere, vindecare (slabit, lasat de fumat, meditatie si introspectie), ceea ce a rezolvat o parte din problemele de suprafata, dar nu si pe cele fundamentale.
  Conjunctural am auzit despre IBOGA (la momentul potrivit in viata mea, cu siguranta) si despre “minunile” pe care le-a facut pentru un bun prieten. Am observat schimbari benefice vizibile si radicale de comportament si de abordare inca din a doua zi de dupa retreat-ul lui (a renuntat peste noapte la cosumul excesiv de alcool si cocaina – adictii de care nu scapi peste noapte practic), o stare generala mult mai relaxata, mai impacata si mai ancorata in prezent, o imbunatatire clara in relationarea cu toti cei din jurul lui, schimbari generale pozitive care au ramas in continuare prezente pana azi. Simtind ca raman fara resurse in propriile batalii, si cu incredere ca experienta mi-ar putea oferi macar cateva raspunsuri si perspective noi, am decis sa particip la urmatorul retreat de Iboga.
  Am mentionat la incept de INTENTII. Daca nu stii exact ce vrei sa descoperi, daca nu ai o lista cu cateva intrebari care te macina de ceva vreme, si mai ales daca nu esti dispus/a sa muncesti, sa explorezi in subconstient si sa renunti la ego, daca nu te predai procesului si opui rezistenta la adevar si la schimbare, atunci exista si o mica posibilitate sa nu te bucuri de beneficiile complete ale acestui ritual de vindecare. Beneficii vei avea cu siguranta. Dar pentru mine a fost o eliberare totala de frustrari, anxietati, traume din copilarie si patternuri distructive, odata ce am reusit sa le inteleg sursa. Odata cu eliberarea, am cunoscut un autentic sentiment de fericire profunda, de impacare cu sinele si de recunostinta, plus o ancorare incredibila in prezent, lucruri care au ramas cu mine pana astazi si vor ramane cu mine toata viata cel mai probabil.
  Experienta in sine este dificil de exprimat in cuvinte, dar este una foarte concreta, reala, clara, focusata pe tine, o incursiune in trecutul si in subconstientul tau. Ai acces la episoade din viata ta, unele de care ai si uitat, si despre care crezi ca nu au nici o relevanta in prezent, cand de fapt ele isi ramifica efectele in decizii proaste si triggere emotionale greu de identificat.
  Facilitatorii au fost extrem de implicati in tot procesul, in interviuri, in suport pe tot parcursul calatoriei, cu un ritual superb si plin de simbolistica cu valoare reala si benefica pentru integrarea experientei.
  Organizatoric, am doar cuvinde de lauda pentru tot parcursul calatoriei, in toate aspectele ei (transferuri, cazare, excursii, mancare, masaj, vibe, ospitalitate, etc.)

  Pe scurt, consider ca a fost cel mai frumos cadou pe care puteam sa mi-l ofer, si din strafundul existentei mele afirm raspicat ca a fost cea mai buna investitie in mine si in viitorul meu.
  A scos la suprafata toate traumele mici si mari, le-a rezolvat si a facut pace cu ele, le-a inteles si le-a integrat in existenta mea, si mi-a oferit un reset si sansa sa construiesc curat si corect, pe un teren nivelat, cea mai buna versiune a mea de pana acum.

  Va doresc pace in suflete, incredere in voi, si daca alegeti aceasta calatorie, sa o faceti cu incredere in facilitatori, in planta, in voi si in rezultate spectaculoase pe termen lung.

 3. Reply

  SANDRA O'CONNOR

  May 25, 2022

  Experiența mea în retreat a facilitat o schimbare profundă atât pe plan personal cât și profesional, deoarece acest proces dă oportunitatea de a ne deconecta pentru o perioadă de automatisme. A ne opri reactivitatea este o oportunitate extraordinară. Pentru mine a însemnat că am șansa de a reclădi moduri de reacție, maniere de răspuns emoțional și comportamental, mi-a dat acest spațiu de gândire și de analiză care să mă ajute să găsesc noi maniere de răspuns pentru stimuli care până acum îmi declanșau răspunsuri automate.

  Experiența în sine a fost o sesiune terapeutică cu mine însumi, în care am învățat să accept faptul că cel mai mărunt și mai nesemnificativ gând poate deschide o lume interioară extrem de complexă, din care voi putea extrage toate datele necesare pentru a înțelege și a recadra situații din viață în care analiza care ar fi adus soluții constructive se blocase într-un anumit punct. Este cel mai profundă și mai intimă discuție cu tine și o șansă de a ieși dintr-un blind spot existențial.

  Acest spațiu de distanță față de automatism, dau spațiu amplu pentru a ne forma alte maniere de răspuns, pentru a găsi alte moduri de a aborda ceea ce ne condiționa sau ne bloca.

  Pentru mine a fost o experiență extraordinară, un spațiu în care am avut oportunitatea de a sta cu mine în cea mai ocrotitoare și mai profundă experiență, pentru a mă înțelege, a mă elibera și a mă rupe de orice automatism sau precondiționare.

 4. Reply

  Sam

  March 11, 2023

  The alignment was correct, the plant found me and called to me to take the next step towards what I thought were the reasons I decided to join the ceremony. The 30 days prior to entering the ceremony we had to cleanse our body of many different stimulants/chemicals I had become addicted to, such as refined sugars, caffeine and others. I was able to bring up many emotional blocks as my body was detoxing.

  Once I entered the ceremony space and met the Shaman with his assistant, many traumas along with blocks had been recognized quickly which I had set as intentions for the ceremony.
  I was left to reflect on the initial meeting with the team and had to dig deeper into myself.

  During the next days we prepared, learnt and understood Iboga along with the traditions of healing through ceremony. The space where the ceremony is held is a perfect balance of peace, nature and hearing the ocean break.

  Upon completion of the ceremony, the re-integration and the continued work I dedicated to make the changes in my life the Iboga showed something inside of me which I had not intended/nor knew it was an area I had to understand/heal in order to grow more in my evolution of self.

  Mother nature is the powerful all-knowing and sometimes we think we know ourselves so well, but instead we continue to learn about our oneness each day we are able to experience this beautiful life. I am forever grateful for the opportunity and listening to the signs leading me down this journey of growth.

 5. Reply

  Andreea Antohi

  April 21, 2023

  Daca primele doua vizite in Zanzibar au fost despre deconectare si despre a scapa de zgomotul din mintea mea, ceea ce ajunsese un mecanism in tot ce insemna timp liber, de data aceasta, a fost despre conectare si intoarcerea la radacini, la propriu.
  Mi-am facut curaj sa plec in aceasta calatorie catre sine intr-un moment dureros pentru mine, dar de care nu am incercat sa mai fug, sa acopar starea cu lucruri care ma indepartau de fapt si mai mult de sinele meu autentic. Ceea ce mi-a dat incredere ca sunt pregatita sa infrunt orice ar fi de infruntat.
  Dupa multi ani de terapie, credeam ca imi cunosc destul de bine povestea, imi constientizam comportamentele, mecanismele de aparare si autosabotaj, si partial sursa lor, cu ceva blocaje pe alocuri, dar nu reuseam sa fac schimbari vizibile, tot ajungeam in vechile pattern-uri. Tot nu reuseam sa fiu linistita si impacata, pentru ca, in fapt, lipsea acceptarea – usor de zis, al naibii de greu de facut.
  Foarte important pentru mine a fost ca nu am avut nicio asteptare, de la proces, de la planta, de la mine si ca am avut incredere in organizatori si facilitatori.
  Inca de la inceput, de la primul interviu pentru inscriere, s-a insistat pe Let go!, si nu pot sublinia cat de important poate fi acest mesaj atat de simplu, dar atat de complex si greu de aplicat, cel putin in cazul meu. Am inceput sa exersez renuntarea la control incepand cu asteptarile, ceea ce pentru mine a fost o adevarata provocare sa nu proiectez, sa nu pun presiune, cu atat mai mult cu cat nu experimentasem lumea psihedelicelor sau variatiuni pe aceasta tema.
  Am inceput cu o luna inainte de retreat pregatirea, prin setarea intentiilor, definirea foarte clara a ceea ce vreau sa rezolv, sa aflu, sa schimb. M-am trezit inainte de retreat cu o lista interminabila de aspecte, usor anxioasa cum le voi adresa pe toate, iar aici a intervenit magia facilitatorilor, care m-au ajutat sa concentrez totul la aspectele cu adevarat importante pentru maximizarea reusitei, prin oferire unui tool pe care il voi integra cu siguranta in procesul meu de introspectie. Si spun magie pentru ca asa s-a simtit. Oamenii astia au creat pentru noi un cadru in care tu poti fi TU! Fara bariere, filtre, masti, iar ei sunt acolo sa te contina, asemenea unor parinti. Partea de ritual si simbolistica a avut rolul sau in tot acest spatiu sustinut de ei, iar la final totul face sens. Am apreciat enorm implicarea lor, seriozitatea cu care adresau fiecare aspect, energia si timpul alocat fiecaruia dintre noi.
  Calatoria cu Iboga m-a surprins prin luciditate, acuitate senzoriala si capacitatea de analiza pe care o dobandesti in acest timp limitat in care ai acces la fiecare colt al mintii tale, si cu cat ai curajul sa te afunzi mai mult, cu atat devine totul mai incredibil. Este de neimaginat abilitatea de a schimba perceptii si emotii asociate unor momente, dintr-un spatiu de siguranta si detasare, ceea ce aduce si vindecarea. Iar aspectul si mai interesant este ca parte din aceasta abilitate se pastreaza si dupa experienta propriu zisa.
  Grupul a avut un rol in sine in aceasta experienta, in special partea de impartasire a trairilor si descoperirilor.
  Pentru mine a fost despre a intelege ca tot ceea ce am nevoie pentru a fi bine cu mine este deja parte din mine, am VAZUT cum imi functioneaza mintea si de unde proveneau dezechilibrele, am obtinut capacitatea de face schimbarea chiar atunci, in momentul prezent, nu mai devreme, nu mai tarziu si am descoperit abilitatea de a pune pauza intre stimul si raspuns. Si ma refer la intelegere deplina, cu blandete si compasiune de sine. Si de aici incepe de fapt munca, pentru ca schimbare o produci tu, planta este doar intermediarul si este un proces care nu se termina niciodata. Diferenta este noul mindset care iti da energia si increderea ca schimbarea este posibila.
  Consider ca fiecare experienta are o amprenta unica asupra noastra, pentru care o putem considera cea mai speciala la momentul la care o traim, dar experienta oferita de Iboga este cu totul si cu totul aparte. Este mai mult decat o ceremonie, un retreat sau o curiozitate, este un instrument in sine.
  Nu este o incursiune usoara, motiv pentru care un minim de terapie inainte consider a fi o necesitate, sa stii cu ce te lupti si de unde pornesti. Adreseaza inainte toate intrebarile si neclaritatile, fara bariere, pentru a nu lasa indoiala sa isi faca loc in mintea ta si sa te saboteze, ia in serios partea de detox si concentreaza-te pe ce vrei sa obtii si sa lasi in urma.
  Iti garantez ca sentimentul final de fericire absoluta, iubire de sine autentica si acceptare nu se va compara cu nimic din ceea ce ai trait deja.

 6. Reply

  Valentin

  April 26, 2023

  Last year in September a close friend of mine recommended me Zanzibar as a vacation destination and Zanzibarezul for accommodation. I’ve read the blog articles on the website and immediately started to grow fond of Ciprian, even though I’ve never met him. I’ve found his perspective on life refreshing and his writing skills inspiring.
  To be honest, in that period, I wasn’t in the best place of my life, vacation was the last thing on my mind. In November I’ve accidentally revisited the website and found out that an Iboga retreat was coming in April. I knew I had to participate.
  Iboga, the Sacred Wood, is many things to many people. For me, first and foremost, it’s a Plant Teacher. Since my twenties I’ve always been curious to experience and grow through the use of Plant Teachers in ceremonial contexts.
  Two days before the actual Iboga ceremony, during an one-on-one interview I was guided to find out what’s missing from my life, what do I actually need and the resources I have at my disposal to achieve those. This step helped me tremendously. I remember saying to everyone that even if I go home now, I’ve won a lot from the retreat.
  In the Iboga ceremony I’ve felt transported in the heart of the Bwiti tradition on the planes of Mother Africa. I am very grateful for this. I’ve felt like a child in awe. Amazing feeling.
  Iboga gave me super powers. It helped me journey to the root of my destructive behaviours and reprogram my understanding of the situations that caused them. It might sound trivial, but believe me, it’s not! Today I can’t remember those situations how they were before reprogramming them. My internal wiring changed drastically because of this.
  It cleansed my subconscious mind of all the dirt I’ve stored in there. I must confess that the cleanse wasn’t that nice, but the benefits worth it! After this process, even today, two weeks after the retreat, my mind is still and peaceful, the level of noise is close to 0. I can use my mind for what I choose to, when I choose to.
  The most wonderful thing Iboga has done for me is that it helped me improve the relationship I have with my parents. I no longer feel the need to hide who I am in front in them. I am authentic and I communicate from the core of my being. I am no longer afraid to express what I want and need. This is amazing!
  If I were to sum it up, I see Iboga as a time travel vehicle that helps you know thyself.
  I have to quote Oana, a fellow participant in the retreat. I’ve tried above to share as a human the experience I’ve had as a suprahuman. Let this quote sink in.
  Zanzibar the land, well to be accurate the island of Hakuna Matata and Pole Pole is a very welcoming place. People there take it easy every day and really enjoy and celebrate life. Something we all could and should do wherever we live.
  The accommodation and the staff were simply amazing. The food was great. A life changing experience to be concise.

 7. Reply

  Elena Toader

  July 6, 2023

  If I close my eyes I remember perfectly: we were all at the table where we served a vegetarian soup and we would get to know each other better by sharing reasons about why we have choose to participate on a iboga retreat. I stared at these smiling faces who seemed perfect functional and about I would never say they could hide so much suffering. But what i am talking about? We’ll all wear masks that we weren’t ready to take off yet, to be real, to not pretend. I was in the same category: my life was perfect: living on an island for few years with my beloved man and two dogs, working together, everything sounds amazing from outside because of the mask , the mask I let them look at and with which I had identified for too long. But, for a few months I have been rereading my notes on the phone (I write a lot when I have no one to talk with ) and I realised that they were written there by the baby girl Elena, the one who felt fearful, insecure, unloved, unheard, unseen, those so many questions who crushed her interior part.
  So, for that I choose iboga to find out what to do with this little girl who seemed lost.
  After ingesting the plant, I kept repeating my questions in my mind, all leading to the same point where the intention was as clear as never. It was strange because I disintegrated myself but I saw everything with open eyes and I started to hear so many things in the same time. I would find out that I m the only one able to change everything, that peace and quite coming from within, realising where all these triggers come from, making me more aware that the world can be a safe place and it s normal to cry and laugh alike. The experience with iboga open my eyes: your happiness depends on you! Only! You’re totally responsible for your own good, you don’t need to wait for nobody to confirm that you’re enough! Of course it’s a whole process after, but now every discussion has subtitles, and my heart accepts easily the new challenges.
  After iboga you are reborn and is incredible the awareness of the new person you are. It’s unreal the feeling of completeness!
  For sure are things which will change you. Things which will challenge you. Some will test you and some will break you. But never stand still and do nothing with the time you’re given. Let it push you, mold you, and force you to become the best version of yourself. Despite all it’s about growth in peace in love in happiness 🙏🏽

LEAVE A COMMENT